Volg Operatie 003

Vorige edities

Nieuwsbrief

21 mei 11: Mpi Go! De Oase pakt uit met heuse film! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Webmaster   
zaterdag 21 mei 2011 06:43

Dat het Buitengewoon Onderwijs en met name het Mpi Go! De Oase bulkt van de talenten heb je hopelijk kunnen bewonderen in het Capitole afgelopen woensdag tijdens de show “Blok aan mijn been”.

Maar er is meer! Nu pakken de klas van meester Balder en de begeleiders van het Mpi Go! De Oase uit met een heuse film!

“Meester Nino” is een film die werd gemaakt met en door kinderen en begeleiders van het MPIGO De Oase in Gent, op initiatief van leerkracht Balder Drieghe. Het project wordt gesteund door het Film-Plateau Gent. De trailer smaakt alvast naar meer. (zie hieronder)

Leerkracht Balder Drieghe houdt zich na school graag bezig met toneel, het schrijven van scenario's en film. Het project dat hij dit jaar op school uitwerkte is een logisch gevolg van zijn buitenschoolse activiteiten. Balder werkt al 14 jaar op de school en heeft een klas met kinderen tussen de 11 en 12 jaar met vooral leer- en gedragsproblemen.2 jaar geleden maakte hij met zijn kinderen al de film : "Ik Kan Iets!". Het werd een groot succes en dus kon een opvolger niet uitblijven.

Dit jaar wou hij het project iets groter aanpakken. Een dieper uitgewerkt scenario, professioneler materiaal, meer filmen buiten de school en ... de film vertonen voor een groter publiek. Dus vroeg en kreeg hij een positieve reactie van Het Gents Film-Plateau. Daar mogen zij de film 3 dagen vertonen.

Balder schreef de basis voor het scenario en na een aantal brainstormsessies met de kinderen van zijn klas kreeg het verhaal meer en meer inhoud. Gelukkig kreeg hij ook veel respons van collega's om een handje toe te steken: acteren, figureren, decors bouwen, praktische organisatie,...

Eind december kregen de leerlingen hun scenario. Tijdens de lessen drama (bijzondere leerkracht) werden de scènes geoefend en uitgewerkt. Vanaf midden januari zijn ze gestart met de opnames van de film, een deel tijdens de lessen maar een groot deel buiten de lessen. Gelukkig kon hij ook hier rekenen op veel goodwill van de opvoeders van het internaat en van de ouders. Vanaf april kon de montage starten.

Het hoogtepunt voor de kinderen van de Oase nadert: de voorstellingen. Ze zullen op elke voorstelling aanwezig zijn en kunnen genieten van de erkenning, van het applaus en van de belangstelling. En laat dat nu net iets zijn wat heel weinig gebeurt met de kinderen, vaak belanden ze in een negatief daglicht maar nu zullen ze kunnen stralen. Het is een unieke gebeurtenis voor de kinderen om als echte sterren in de bloemen gezet te worden.

Balder stelt nog: “Film is een fantastisch medium. Je kan de kwaliteiten van elk kind op een handige manier uitvergroten en ook kinderen die faalangst hebben kan je door het intieme karakter van filmopnames toch over de streep trekken om op te gaan in hun rol."

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 27, maandag 30 en dinsdag 31 mei in Film–Plateau, de Universitaire filmclub van de UGent, Paddenhoek 3 (verbindingssteeg Voldersstraat-Kalandeberg), Gent. Telkens om 20.00u. De opbrengst van de voorstellingen zal gebruikt worden om nieuw audiovisueel materiaal aan te kopen voor de school.

De voorstelling van vrijdag is al uitverkocht. De voorstelling van dinsdag is vooral bedoeld om de film te vertonen aan scholen.

Meer informatie:
Balder Drieghe
e-mail: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  
tel: 0495 89 23 58

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.

Laatste aanpassing ( zaterdag 21 mei 2011 06:48 )