Volg Operatie 003

Vorige edities

Nieuwsbrief

19 mei 11: Amaai! Dank jullie wel! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Webmaster   
donderdag 19 mei 2011 21:23

Navraag aan de verantwoordelijken van het Capitole leert ons dat er woensdagavond tussen 850 en 900 aanwezigen waren op de feestshow “Blok aan mijn been”.
900 keer een welgemeende dank u wel!


Waar we dachten een 400 tal aanwezigen te zullen tellen mochten we dus meer dan het dubbele verwelkomen. Niet alleen een hart onder de riem voor onze vzw die het dit werkjaar financieel moeilijk had, maar zeker een enorme steun voor de kinderen die zwaar onder de indruk waren en zijn van deze massale opkomst. Dank u wel voor de vele enthousiaste reacties.


De dagen voor de show verliepen bijzonder moeilijk. Hun lage zelfbeeld zorgde steevast voor hoogoplopende conflicten, faalangst, opborrelde frustraties, mislukte repetities,… Maar wat hebben de jongens en meisjes het fantastisch gedaan op dat grote podium in het Capitole. De zenuwen gierden door hun lichamen, maar eens op dat podium stonden ze er als volleerde artiesten. Ze blonken en toonden hun talenten! De boodschap die de kinderen aan de buitenwereld wilden geven kwam over: “Geef ons de kans die we verdienen!”


We moeten ook een diepe buiging maken voor de vele mensen die ons steunden… We noemen geen namen omdat we er anders sowieso gaan vergeten maar willen het algemeen weergeven: onze directie, de beheerder en interim beheerder, al onze collega’s, onze scholengroep, de mensen van het Capitole (wat een fantastische crew om mee samen te werken!), onze sponsors (temeer omdat ze ons nog een fijne verrassing brachten), onze peter Marc De Bel, de collega’s die aan de ingang stonden om de boekjes te verdelen,  iedereen die reclame maakte, enz… Bedankt! Bedankt! Bedankt!


3 mensen willen we echter in de bloemen zetten en dat zijn onze docenten: Tine, Elga en Bart.  Zij namen de uitdaging aan om samen met ons op weg te gaan en de schouders te zetten onder een project met kinderen die soms het bloed van onder de nagels kunnen halen. Knap en bewonderenswaardig! 3 prachtige mensen, elk met hun typische karaktertrekken, die samen een mooi team vormden. Ons respect en onze dankbaarheid gaat nog dieper omdat ze de helft van de workshops volledig gratis gaven en dit alleen omdat de financiële toestand het niet anders toeliet. Bedankt! Het was een zegen om met jullie te mogen en kunnen werken.


Tenslotte zijn er  14 jonge mensen die we willen eren! Aan de kinderen willen we een welgemeende dank jullie wel zeggen voor de doorzetting, het alsnog niet opgeven bij de vele moeilijke momenten en de lachende gezichten wanneer de act was gelukt. We weten en beseffen dat het niet altijd gemakkelijk was en dat we de druk op jullie schouders soms hoog legden. Maar we weten ook hoe trots jullie nu zijn. Jullie tonen ons dagelijks hoe te overleven; Om – zoals één van de kinderen het mooi verwoordde – nog iets van het leven te maken als er vele tegenslagen op de weg komen. Dank jullie wel jongens en meisjes en een welgemeende proficiat voor de prachtige prestatie die jullie leverden.


De komende dagen kunt u foto’s van de show verwachten op deze site en facebook. Bovendien zal binnen 14 dagen een compilatie van de show via de bovenstaande kanalen te bekijken zijn.
Wij starten nu aan de voorbereiding van een projectweek circus in het opvangcentrum De Stijger in Koksijde tijdens de laatste week van augustus. In oktober 2011 starten de voorbereidingen van een musical dat Operatie 003 in de lente van 2013 op de planken gaat brengen. Meer dan 80 kinderen – allemaal uit het Buitengewoon Onderwijs – zullen hieraan meewerken.


Aan iedereen bedankt en alvast een prettige vakantie.


De Raad Van Bestuur Operatie 003 vzw
En de begeleiders uit leefgroep Diamant (Griet, Charis, Olivier en Sven)

Laatste aanpassing ( vrijdag 20 mei 2011 07:48 )